Шарић и Лончар ипак остају у притвору

Вијести
Шарић и Лончар ипак остају у притвору

Бијело Поље - Вијеће бјелопољског Вишег суда донијело је одлуку о продужењу притвора Пљевљацима Душку Шарићу и Јовици Лончару, тако да ће они у тамошњем Истражном затвору дочекати нови термин за поновљено суђење, преносе подгоричке “Вијести”.

Одлука вијећа Вишег суда достављења је адвокатима Шарића и Лончара у Црној Гори, а још се у бјелопољском суду чекају доставнице њихових адвоката из Србије, да су примили одлуку о продужењу притвора.

Адвокат Миодраг Голубовић, адвокат оптуженог Лончара, потврдио је да им је вијеће суда у Бијелом Пољу продужило притвор.

- У недјељу сам добио рјешење о продужењу притвора до даљњег. Као разлог наведено је то што ће им се судити за кривично дјело, за које је предвиђена затворска казна већа од десет година - казао је Голубовић.

Он је нагласио да је адвокатски тим Шарића и Лончара очекивао да ће вијеће Вишег суда укинути притвор двојици Пљевљака, након што је прошле седмице Апелациони суд укинуо првостепену осуђујућу пресуду за кривично дјело “прање новца”.

Голубовић је појаснио и да ће се ускоро знати термин поновљеног суђења, а да ће се датум доставити након што све странке у постуку добију ову одлуку о продужењу притвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана