Санадеру поново одбијена кауција

Танјуг
Санадеру поново одбијена кауција

Загреб - Ванрасправно вијеће Жупанијског суда у Загребу поново је јуче одбило кауцију која је понуђена за излазак из истражног затвора бившег премијера Хрватске Иве Санадера.

Одбрана бившег хрватског премијера предложила је суду седам некретнина у вриједности од 12,4 милиона куна (1,6 милиона евра) колико му је раније одређено за одбрану са слободе у случају "Фими-медија".

Некретнине су понуђене као залог за Санадеров излазак из истражног затвора, у којем се налази три године. Некретнине су у власништву Санадерових пријатеља из ХДЗ-а Луке Бебића, Јерка Рошина и Марија Зубовића, као и супруге Мирјане. Видно љути због одлуке суда, Санадерови адвокати нису давали изјаве новинарима. Постоји могућност жалбе Врховном суду, али, како је објашњено у загребачком суду, одбрана може у било ком тренутку доставити и нови приједлог за кауцију. Суд је недавно одбио захтјев Санадерове одбране да као кауција буду признате двије некретнине у Загребу. Врховни суд недавно је укинуо првостепене пресуде за корупцију Санадеру и његовој бившој странци ХДЗ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана