Санадер живио раскошно мада није пуно зарађивао

Агенције
Санадер живио раскошно мада није пуно зарађивао

Загреб - У наставку суђења бившем хрватском премијеру и предсједнику ХДЗ-а Иви Санадеру и његовој бившој странци радник мариборског "Конструктора", фирме која је са Санадером била сувласник аустријске грађевинске компаније КЦБС, посвједочио је данас да је Санадер живио раскошно, иако није пуно зарађивао.

Свједок Владимир Главица казао је на загребачком Жупанијском суду да је заједничка фирма имала један једини посао, вриједан седам милиона тадашњих аустријских шилинга који је завршен уз велике тешкоће. КЦБС је градила станове али је имала проблема с њиховом продајом па их је на крају, како је рекао, изнајмила Турцима.

Уз "Конструктор" и Санадера сувласници те пропале фирме били су фирма "Центровод" и Јозеф Бауман.

Главица се присјетио како је Бауман говорио да Санадер живи раскошно, иако толико не зарађује. Санадер се у КЦБС-у, по ријечима свједока, бавио посредништвом и финансијама.

Главица је поновио као у исказу у УСКОК-у да је Санадер посредовао у куповини керамичких плочица, које су на крају биле скупље него да су се директно набављала, а сређивао је и радне дозволе за људе у КЦБС-у.

Присјетио се да је Санадер возио мерцедес 300 свјетлоплаве боје, а након што се преселио у Хрватску Бауман се жалио да Санадер мора вратити возило јер фирма више не жели плаћати лизинг.

Присјетио се и да су Бауман и сарадник Франц Шуштершич причали како је Санадер имао два милиона шилинга кредита у Хџпо банци и да је зато тражио исплату свог дијела у фирми.

Шуштершич јемеђутим пак, свједоку рекао да је био код Санадера у кући и да га је зачудило што има кућну помоћницу, а не остварује зараду.

Санадера, његову бившу странку и остале оптужене у случају "Фими медија" терети се за извлачење милионских износа из државних установа и компанија у "црни фонд ХДЗ-а".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана