Санадер адвокату дугује 260.000 евра

Агенције
Санадер адвокату дугује 260.000 евра

Загреб - Адвокат Чедо Продановић, који заступа бившег хрватског премијера Иву Санадера у случају "Фими медија", рекао је да му бивши шеф ХДЗ-а дугује око два милиона куна (260.000 евра) за његове услуге.

Продановић је додао да је за "Фими медију" било око 130 расправа, а да расправни дан износи око 5.000 куна, те да се ради о суми од око 650.000 куна.

- Ту је и случај у којем је осуђен за ратно профитерство и "Ина-Мол". Укупно би се, са другим правним радњама, ту могло радити о 1,5 до два милиона куна, али је под знаком питања хоћемо ли добити тај новац. Бићу искрен, Санадер је у почетку плаћао, а касније се исцрпио, блокирана му је имовина и остао је без новца. За сада очигледно нема новца за наше трошкове - истакао је Продановић.

Он је додао да Санадер сада не може плаћати услуге адвоката, тако да је онемогућен у својој одбрани.

- Сналазимо се како можемо. Наравно да наша адвокатска канцеларија не може плаћати његову одбрану када ни сами нисмо плаћени, али Санадер то зна и немоћан је - искрен је Продановић, који би услуге могао наплатити ако Санадера суд правоснажном пресудом прогласи слободним. Но, још је дуг пут до правоснажности.

- И када по правоснажности наш клијент буде ослобођен свих оптужби, може проћи још годину дана док суд не пребаци бившем оптуженику новац, а он нама. Искрено, ми зарађујемо више од просјечних грађана, али да смо милионери, то и нисмо. Милионери су корпоративни адвокати који имају другачије тарифе, па на примјер могу и по некој радњи зарадити од 50 до 100.000 куна, а на крају на цијелом случају могу изаћи с неколико милиона куна у џепу - објашњава Продановић.

Уколико би Санадер правоснажно био проглашен кривим, онда би Продановић своје услуге могао наплатити од имовине која ће бити деблокирана.

- Биће деблокирано оно што остане након што се намири држава - објашњава Продановић, који је увјерен да ће његов клијент и бивши премијер бити ослобођен.

 Пресуда

Неправоснажна пресуда за корупцију бившем премијеру Иви Санадеру, ХДЗ-у и још девет оптужених биће објављена данас на загребачком Жупанијском суду.

Сви оптужени и одбрана су прошле седмице изнијели завршне ријечи, међу њима и главни свједок тужилаштва и другооптужени, бивши благајник ХДЗ-а Младен Баришић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана