Шампион у излежавању иде у притвор због напада на новинаре

Срна
Шампион у излежавању иде у притвор због напада на новинаре

ПОДГОРИЦА - Основно државно тужилаштво у Подгорици одредило је притвор до 72 часа Подгоричанину Жарку Пејановићу који је физички напао запослене у редакцији дневних новина "Дан" и ломио инвентар, незадовољан садржајем текста објављеног у овом листу.

"У Основном државном тужилаштву Подгорица формиран је кривични предмет против Ж.П. из Подгорице због кривичног дјела угрожавање безбједности извршеног на штету А.Ј, М.В, А.Д. и Д.Б. - новинаре редакције Дан. Осумњиченом је након саслушања одређено тужилачко задржавање до 72 часа", речено је за "Дан" у овом тужилаштву.

Технички уредник листа "Дан" и један новинар повријеђени су јуче када је Пејановић ушао у просторије редакције гдје је физички напао запослене и сломио дио инвентара.

Подгоричка полиција је привела Пејановића који је раније побиједио у 11. такмичењу у излежавању, након 55 часова лежања.

Он је био незадовољан што је у тексту са такмичења у лежању, које је одржано у Етно-селу Монтенегро у Брезнама, писало да је "највећи џабалебарош".

"Највећи џабалебарош" је већ пар година устаљени назив за онога који побиједи у овом такмичењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана