САД гурају послушне Србе у Приштини

Агенције
САД гурају послушне Србе у Приштини

Београд - Борићемо се да пронађемо све нестале особе, а нису нестале док год их помињемо, поручио је јуче предсједник Александар Вучић током посјете Удружењу породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Он је ту поруку написао у спомен-књизи Удружења, гдје су му чланови пренијели неке од трагичних прича о њиховим убијеним и несталим у периоду од 1998. до 2004. године.

- Трудићу се да држава улаже што више на КиМ, како би српски народ остао и опстао на Космету - казао је Вучић.

Истакао је да су Американци одобрили одлуку Приштине да се на изборима 6. октобра гласа само са косовским документима, док су Европљани били против.

- Српска листа ће, упркос свим ограничењима и нападима, победити. Та одлука косовске Централне изборне комисије представља велики проблем и муку за Србе, а донета је како би се по сваку цену у власт “угурали” послушни Срби, они који ће да раде по налогу њихове амбасаде, а не они који ће да сарађују са Београдом - рекао је Вучић.

Он је навео да ће Српска листа опет побиједити, упркос свим ограничењима, кампањама и нападима.

- Видећете све 6. октобра. Могу Албанци и странци да ускрате Србима 3.000 гласова, опет ће да изгубе, али да ће да се боре да изгурају неку власт за Ђиласову Раду, даће све од себе и то не раде први пут - рекао је Вучић.

Нагласио је да са званичником Стејт департмента Метјуом Палмером “има доста тога да разговара о Косову и региону”, али да из тога не треба извлачити закључке да ли је позиција Србије сада боља него раније.

- Далеко смо од решења - јасан је Вучић.

О бојкоту предстојећих избора од стране опозиције нема дилему.

- Више не знам шта желе ни од себе, ни од других… Успех је ваљда то што они не морају никоме да одговарају на питање што су узимали паре из неких амбасада, одакле им 619 милиона евра… 

Поновио је да српске службе и даље воде озбиљну истрагу о убиству Оливера Ивановића и још једном одбацио покушаје политичких противника да кривицу за тај злочин пребаце на њега или неког из његовог окружења.

 

Иронија

Вучић је рекао да о Косову нико није предложио никакав план, осим, својевремено, Добрице Ћосића и Зорана Ђинђића, који су, каже, “сасечени у корену”. На питање новинара телевизије Н1 да ли може да саопшти неки план за КиМ, Вучић је одговорио:

- Не могу, ниједан... Подржавам план Драгана Ђиласа, нисам га још чуо, али његов план и план Бошка генија Обрадовића, заједно са овим студентом од 30 година, то је најбољи план - казао је иронично Вучић.

 

Црква и политика

Упитан о критикама појединаца из Српске православне цркве, Вучић је рекао:

- Само нек раде свој посао, ја бих више волео да се баве својим послом, а не политиком, али добро је, нека се баве и политиком - казао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана