Протест на Жабљаку: "Дритане, Дурмиторци те се не плаше"

Срна
Foto: Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић поручио је вечерас на протесту на Жабљаку да је због потпредсједника Владе Црне Горе и лидера Грађанског покрета УРА Дритана Абазовића и “шачице људи са три мандата” поништена воља народа изгласана 30. августа 2020. године.

Присталице Демократа, које су протестовале на Тргу на Жабљаку због могућности формирања мањинске владе, поручиле су Абазовићу да га се Дурмиторци не плаше.

“Овај народ је спремнији данас и одлучнији него прије двије године, овај народ има чисте руке и дише слободу,” рекао је Бечић.

Он је оцијенио да су никад бројнији протести у организацији партије коју предводи.

Бечић је истакао да им нису биле битне функције и фотеље и да су били спремни да немају ниједног министра у Влади, само да сачувају будућност дјеце.

Казао је да су они који су добили мандате на изборима 2020. те мандате добили на обећању да са ДПС-ом неће стварати парламентарну већину.

“На челу свих институција које се баве изборима се налазе кадрови бившег режима или кадрови блиски Грађанском покрету УРА. Ево, нека имају ту предност, ми им нудимо и уз ту предност да идемо на изборе, јер знам колико ћемо их убједљиво побиједити.”

Упитао је да ли је било изборних услова у Никшићу, Херцег Новом, Цетињу, Петњици...

“Тада се нисте позивали на то, јер сте мислили да ћете побиједити. Сада се бојите избора и ви који сте опозиција нећете на изборе. Е, има да идемо на изборе, јер народ мора да пресуди”, казао је лидер Демократа.

Тамо гдје се народ не пита је, како је казао, све дозвољено. “То значи - анархија, антидемократија и јавашлук. Ми то нећемо дати”, поручио је Бечић.

Демократе су најавиле и протест у Подгорици за наредну сриједу 23. фебруар.

Окупљени на Жабљаку носили су српске и црногорске заставе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана