Са тржишта повучени шкампи и смрзнуто воће лимете

СРНА
Са тржишта повучени шкампи и смрзнуто воће лимете

ЗАГРЕБ - Инспекторат Хрватске повукао је са тржишта шкампи произвођача Лаесо фиш из Велике Британије, због повећаних сулфита који нису означени на производу, те смрзнуто лишће лимете тајландског произвођача због бактерије салмонела.

Опозвани шкампи 21-30, с 25 одсто глазуре, у смрзнутом су паковању од једног килограма, имају рок употребе до 29. августа и носе ЛОТ броја 21555. На производу није означен алерген - сулфити, што може представљати ризик по здравље осјетљивих потрошача док га особе које нису алергичне могу и даље употребљавати без ограничења.

Производ није у складу с Уредбом о утврђивању општих принципа и услова закона о храни и Уредбом о пружању информација о храни потрошачима, саопштила је Хрватска агенција за пољопривреду и храну. Произвођач је Лаесо фиш, Петерхед, Уједињено Краљевство, а велепродају обавља МЕТРО Кеш и Кери Загреб.

Државни инспекторат обавијестио је потрошаче да је опозвано и смрзнуто лишће лимете од 100 грама с роком најбоље употријебити до 15. маја 2025. године због утврђене бактерије салмонела.

Произвођач је из Бангкока, Тајланд, а увозник Хојзхен и Круф Ландграф , Холандија. Ставља на тржиште Пекиншка патка ДОО Самобор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана