С пушком у рукама изашао из возила пуног муниције, реаговала полиција

GS
Foto: Alamy

Четрдесетогодишњи мушкарац из Ријеке пријављен је полицији јер је виђен како из аутомобила излази с аутоматском пушком у рукама.

Реаговала је полиција, која је у ауту пронашла "хрпу стрељива", преноси Индекс.хр.

"Полицијски службеници Прве полицијске постаје провели су криминалистичко истраживање над 40-годишњим хрватским држављанином због сумње у почињење два казнена дјела недозвољеног посједовања, израде и набављања оружја и експлозивних твари", наводе иоз полиције.

Полиција је 27. децембра у вечерњим часовима запримила дојаву да је на подручју Ријеке "из возила марке Ауди изашла мушка особа с ватреним оружјем у рукама", наводи полиција. По запримљеној дојави полиција је тигла на мјесто догађаја и пронашла 40-годишњег хрватског држављанина који је у рукама држао напуњену аутоматску пушку.

Осумњичени је приведен у полицијску станицу на криминалистичко истраживање, а претрагом возила марке Ауди пронађено је око 120 комада муниције, шест шаржера за аутоматску пушку са по 30 метака, чије посједовање је грађанима забрањено, пише полиција.

Полиција је од 40-годишњака одузела муницију, као и аутоматску пушку с којом је затечен. По довршетку криминалистичког истраживања, због сумње у почињење наведеног казненог дјела, осумњичени је казнено пријављен мјеродавном државном тужилаштву и предат притворском надзорнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана