Рускиња подводила дјевојке: Црногорцима узимала до 200 евра за услуге

ГС
Рускиња подводила дјевојке: Црногорцима узимала до 200 евра за услуге

Држављанка Русије С. Б. (56) од децембра 2021. до априла 2022. године, у својој кући у Бару, врбовала је и подводила три млађе сународнице, а у зависности од пружених сексуалних услуга то је наплаћивала од 20 до 200 евра, од чега је пола задржавала за себе.

То пише у списима тужилаштва, на основу којих јој је због опасности од бјекства недавно продужен притвор. Одлуку да остане иза решетака недавно је донијело вијеће Апелационог суда, којим је предсједавао Мушика Дујовић, а у ком су биле и суткиње Дијана Радуловић и Евица Дурутовић.

Они су одбили жалбу њеног браниоца, оцијенивши да и даље постоји опасност од бјекства. Педестшестогодишњакиња је ухапшена 13. априла прошле године у Бару, у полицијској акцији кодног назива “Бабушка”.

Лисице на руке стављене су јој због сумње да је, злоупотребљавајући однос повјерења и зависности и коришћењем тешке материјалне ситуације, у дужем временском периоду сексуално експлоатисала више млађих руских држављанки.

Тада су из Управе полиције саопштили да је сумњиче да је, у кући у којој је и становала, уговарала пружање сексуалних услуга мушкарацима:

- Ради стицања новчане добити. Приликом вршења овог кривичног дјела осумњичена је имала дефинисана правила и начин сексуалне експлоатације у дијелу дефинисања радног времена, цијене пружања сексуалних услуга као и других околности - истиче се у саопштењу.

Мјерама тајног надзора полиција је утврдила да је С. Б. врбовала оштећене К. Н., К. А. и Ф. О. и користила њихове тешке прилике и однос зависности и организовала им муштерије којима су пружале сексуалне услуге. У списима Апелационог суда пише да су наводи њене одбране, односно негирање да је то чинила, оповргнути управо свједочењем оштећених К. Н. и К. А. али и оним што су испричали за сада идентификовани корисници сексуалних услига - Д. Л., М. Б., Ђ. С.

- И садржином комуникација остварених примјеном мјера тајног надзора - истиче се.

Терете је да је од средине децембра 2021. године до хапшења врбовала и предавала другим лицима оштећене, при чему је злоупотребљавала чињеницу да су биле у тешким материјалним приликама, а оштећена К. Н. и у односу зависности од ње:

“С обзиром да је била без средстава за живот, која јој је окривљена обезбјеђивала, као и боравак у својој кући”.

Мјерама тајног надзора полиција је прикупила доказе да је у за сада неутврђеном броју наврат уговарала сексуалне услуге са више мушкараца:

- Уговарала вријеме, мјесто и цијену за пружање сексуалних услуге и то у апартманима у својој кући, свакодневно у временском периоду од осам до 20 часова, за новчане износе од 20 до 200 евра, зависно од врсте сексуалне услуге, а затим је од корисника услуга преузимала новац, од којег је дио задржавала за себе и то у износу од 50 одсто - пише у списима Апелационог суда.

Позивајући се на доказе из списа предмета, судије апострофирају да постоји основана сумња да је оптужена извршила три кривична дјела трговина људима.

Оптужена пред тужиоцем није спорила да је у својој кући у Бару организовала упознавање и дружење мушкараца из Црне Горе и жена углавном из Русије, али је тврдила да је то чинила због брака, а не ради пружања сексуалних услуга.

Тврдила је и да је у њеној кући боравила Н. К., кћерка њене пријатељице, коју је издржавала, а испричала је и да је код њих повремено долазила А. К. која је обављала услуге масера.

За трећу оштећену - О. Ф. испричала је да је њена другрица из дјетињства: “Која је чистила и обављала молерске послове у њеном објекту”.

- Тврди да је она уговарала често заједничка дружења као и услуге масаже, те да је А. К..давала 10 евра дневно за коришћење њеног објекта - пише у списима. Оптужена је у тужилаштву тврдила да је она само пружала козметичке услуге мушкарцима: “И депилацију интимног дијела тијела, мушкарцима, те масирање простате”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана