Руски држављанин ухапшен у Црној Гори је заправо шеф мафије

Танјуг
Руски држављанин ухапшен у Црној Гори је заправо шеф мафије

ПОДГОРИЦА - Руски медији откривају да је руски држављанин ухапшен 13. јула на тиватском аеродрому заправо Георгиј Манукјан, звани “Жорик Тбилиски”, за кога кажу да је шеф мафије у Краснодару и осуђиван је због шверца наркотика.

Црногорска Управа полиције саопштила је раније о овом хапшењу наводећи иицијале Г. М. и податак да је ријеч о држављанину Русије.

- У јануару 2023. године, 59-годишњи Манукјан је оптужен да је заузимао највише положаје у криминалној хијерархији - навео је руски портал “блокнот-краснодар”, преноси портал РТЦГ.

Манукјан је, додају, оптужен пред руским судовима у одсуству, за шефа мафије “крунисан” је 1993. године у Краснодару и од тада је био умијешан у криминалне активности на Краснодарској територији. Наводе да је Манукјан посљедњи пут био у затвору 2017. године због оптужби за изнуду, али је 2020. године одлука суда поништена. Познато је, кажу, да је Георгиј Манукјан више пута служио казну због дроге.

Црногорска полиција је 13. јула саопштила да је на тиватском аеродрому ухапшен држављанин Русије Г.М. (59) по потјерници НЦБ Интерпол Москва. Како је саопштено из Управе полиције, оптужени руски криминалац Г.М. спроведен је судији за истрагу Вишег суда у Подгорици.

- Г.М. је у континуитету од 1993. године свјесно заузимао највишу позицију у криминалној хијерархији у Краснодарском региону у Русији, те користио своју највишу позицију у криминалној хијерархији, ауторитет и утицај у криминалној сфери како би организовао, водио и управљао криминалним активностима - наводи се у саопштењу црногорске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана