Руска црква нуди помоћ у обнови оштећених објеката СПЦ у Хрватској

Срна
Руска црква нуди помоћ у обнови оштећених објеката СПЦ у Хрватској

БЕОГРАД - Руска православна црква изразила је спремност да помогне у обнављању храмова и парохијских домова Српске православне цркве (СПЦ) оштећених у земљотресу у Хрватској, рекао је предсједник Одјељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит волоколамски Иларион.

Руски митрополит је у писму Његовом високопреосвештенству митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију изразио жаљење због људских жртава и оштећења православних храмова у разорном земљотресу.

- Ваше високопреосвештенство, драги владико, са болом у срцу сазнао сам за разорни земљотрес у Хрватској, који је био узрок људских жртава и оштећења православних храмова - навео је митрополит Иларион у писму објављеном на сајту СПЦ.

Он је пожелио да Исус Христос, који је васкрсење и живот, пошаље утјеху сродницима и ближњима оних чије је животе однијела стихијска несрећа, а повријеђенима дарује брзо исцјељење.

- Спремни смо да пружимо помоћ у обнављању храмова и парохијских домова СПЦ који су пострадали у земљотресу - наводи се у писму предсједника Одјељења за спољне црквене везе Московске патријаршије.

Српски православни храмови и парохијски домови у Петрињи и Сиску веома су оштећени у земљотресу који је у уторак, 29. децембра, погодио Хрватску.

Епицентар земљотреса, јачине 6,3 степена Рихтерове скале, био је на три километара од Петриње.

Погинуло је седам особа, а материјална штета је огромна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана