Русија упозорила Хрватску: Увредљив језик и неутемељене оптужбе на рачун предсједника Путина неприхватљиви

Aнадолија
Foto: Танјуг

ЗАГРЕБ - Русија је упутила снажан протест Хрватској "због увредљивих и неутемељених оптужби" хрватског министра спољних послова Гордана Грлића Радмана на рачун предсједника Русије Владимира Путина, саопштено је из руске амбасаде у Загребу.

Министар је Путина описао као ратног злочинца, а руска страна упозорила је Загреб на негативне посљедице.

Грлић Радман је прошле сриједе за Хрватски радио рекао да је Путин починио ратне злочине и изразио наду да "руски аутократски режим" неће трајати вјечно.

"Оваквим неодговорним понашањем нарушава се ткиво билатералних руско-хрватских односа који ове године обиљежавају 30 година", поручују из руске амбасаде у Загребу на министрове изјаве те додају:

"Увредљиви језик и неутемељене оптужбе на рачун предсједника Руске Федерације апсолутно су неприхватљиви."

Русија такође сматра неприхватљивим да је Грлић Радман руску Владу назвао "режимом" и јавно пожелио да она не остане дуго на власти.

Руска страна стога је "Загребу упутила снажан протест" и службено га позвала да не изазива негативне посљедице на међудржавне односе Русије и Хрватске.

"Такође сматрамо потребним придржавати се општеприхваћених правила међународне комуникације и дипломатског бонтона", додају из велепосланства

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана