Русија неће изручити своје држављане Црној Гори

Срна
Русија неће изручити своје држављане Црној Гори

Подгорица - Русија неће изручити своје држављане Едуарда Широкова и Владимира Попова Црној Гори, каже политички аналитичар и уредник у московском "Комерсанту" Генадиј Сисојев.

Црна Гора је прослиједила Русији захтјев за изручење Широкова и Попова које црногорско Специјално државно тужилаштво терети да су били на челу криминалне организације која је припремала извођење терористичких акција 16. октобра прошле године у Црној Гори.


Сисојев је за локални "Скала радио" казао да не постоји било каква могућност да Русија испоручи двојицу својих држављана Црној Гори.

По његовим ријечима, није кључна ствар да између Русије и Црне Горе не постоји споразум о екстрадицији, него је кључно то да по руским законима Русија нема права да испоручује своје грађане било Црној Гори, Америци или било којој другој држави.

"Уколико овој земљи буду предочени докази да је њен грађанин урадио било какав криминал или злочин, њему ће се судити на територији Русије. У овом случају максимално што Црна Гора може очекивати је да њени истражни органи учествују у испитивању Широкова и Попова на територији Русије", објашњава Сисојев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана