Руше конак новог манастира код Улциња, полиција не дозвољава ником да приђе

ГС
Руше конак новог манастира код Улциња, полиција не дозвољава ником да приђе

УЛЦИЊ - Надлежне институције у Црној Гори почеле су рано јутрос рушење конака новог манастира Светог Василија код Улциња.

На снимку који је уступљен Спутњику примјетан је велики број полиције која никоме не дозвољава да приђе и мали број свештеника.

Барски парох Слобо Зековић који се налази на лицу мјеста каже да су таквим поступком надлежних сви били затечени.

Он наводи да су на Бриску Гору, без икакве најаве и обавјештења, дошле јаке полицијске снаге и специјалне антитерористичке јединице, а за њима и грађевинске машине.

„Још увијек не знамо тачно која је (грађевинска) фирма у питању која је пристала да изврши овај срамни чин. Прилазни путеви су били блокирани од стране полиције. Нико није могао да приступи. Монахиње манастира су успјеле некако кроз шуму да се пробију до цркве. Исто тако смо се и ми свештеници преко ових чука и брда, кроз шуму и шибље пробијали, и успјели смо да дођемо до манастира", каже отац Зековић.

Он ипак резигнирано признаје да су надлежни обавили срамни посао због које су дошли, те да је пола конака при манастиру Светог Василија Острошког већ срушено.

Подсјетимо, митрополит Амфилохије најавио је недавно да ће црква у недељу, 14. јуна наставити литије.

Оне ће, како је отац Гојко Перовић потвдио за Спутњик, бити организоване уз поштовање свих процедура везаних за јавна окупљања, као и свих мјера здравствене заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана