Рудан: Пријовић урадила више на помирењу Срба и Хрвата него смеће које се слика у одијелима

ГС
Рудан: Пријовић урадила више на помирењу Срба и Хрвата него смеће које се слика у одијелима

Позната хрватска књижевница, новинарка и блогерка Ведрана Рудан је коментарисала популарност Александре Пријовић.

Гостујући на српској телевизији Нова ТВ, Рудан је хвалила младе људе на Балкану који "нису оптерећени прошлошћу".

"Професори који предају у школи толико су досадни, па иако их хушкају у неком смјеру, они то не чују јер су на телефонима. Могу клепетати што им је воља, до њих то не допире. И та Александра, она је у Хрватској сигурно већа звијезда него наш премијер. За њу знају сви, а како се зове премијер Хрватске моја унука сигурно не зна нити је брига. Ја сам питала своју унуку да ли зна ко је Александра Пријовић, а она каже 'нона, како ме то можеш питати' и онда крене пјевати њене пјесме, које ја наравно не знам", рекла је Рудан.

Посљедњи дио њене изјаве био је посебно интересантан, гдје је говорила како је српска пјевачица урадила много више за односе између Хрвата и Срба него политичари, које је назвала мало другачије.

"То су нека друга дјеца и друге генерације. Они одлучују шта ће вољети, шта ће им се свиђати, а то што некакав Хуљић лупета – они ни не знају ко је Хуљић. Њима је Александра царица и ту стаје све. И нека је. Више је Александра направила за мир између Срба и Хрвата него све смеће које се слика у одијелима и један тренутак је у рату, а други у миру", рекла је Ведрана Рудан.

Александра Пријовић је у Сарајеву одржала два концерта, а трећи се очекује вечерас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана