РТЛ: Одгађај концерт Раде Шербеџије јер је Србин

Срна
РТЛ: Одгађај концерт Раде Шербеџије јер је Србин

ВИНКОВЦИ - Раде Шербеџија не може овог мјесеца да наступи у Винковцима зато што је Србин и јер се у исто вријеме одржавају церемоније у вези са падом Вуковара, наводи хрватски РТЛ.

Деведесет одсто Хрвата, иако зна да Раде Шербеџија није никоме ништа нажао учинио, мрзи га јер је имао храбрости коју сами нису имали, пише аутор Иво Анић за овај хрватски медиј.

Наравно да није проблем у градоначелнику Винковаца Ивану Босанчићу, који је спријечио одржавање концерта, ни у обиљежавању вуковарске трагедије - једини проблем у тој причи јесте генерални проблем у Хрватској, а тај је да је Раде Шербеџија Србин, наводи се у тексту.

То што би Србин требао пјевати док град Винковац одаје почаст Вуковару - то је проблем, што је Иван Босанчић, "апаратчик владајућих који би да се умили својој партији јер је чврсто на линији", јасно и гласно рекао.

Пошто концерте у исто вријеме одржавају клапе и музичке групе "угодне домовини", сасвим је јасно зашто Раде Шербеџија није примјерен.

Проблем је тај што ће 90 одсто Хрвата процијенити да концерт Србина у тој седмици обиљежавања Вуковара "није примјерен, већ је и провокација", наводи се у тексту.

Више никога, заправо, овакве вијести и не узнемиравају. Оних 10 одсто другачијих резигнирано ће одмахнути руком и наставити са својим послом.

Цијели друштвени и нормални живот за Хрвате стаје у седмици којој њих 90 одсто мора освјежити своју колективну трауму, а у томе им не може помоћи Србин који ће, као и иначе, пјевати о љубави, изгубљеним дјетињствима и пролазности живота, пише у тексту на хрватском РТЛ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана