РТЛ: Делегација СДСС неће данас положити вијенац у Дунав у Вуковару

Танјуг
Foto: Илустрација/ 24сата

ЗАГРЕБ- Представници Самосталне демократске српске странке (СДСС) неће ићи у Шкабрњу, а неће данас ни положити венац у Дунав у Вуковару, јавио је хрватски РТЛ.

Према овом медију, јавности ће данас у Загребу бити представљена изјава ове мањинске српске странке у Хрватској поводом Дана сјећања на жртву Вуковара и Шкабрње.

Представници опозиционог Домовинског покрета, који предводи бивши ХДЗ-овац и градоначелник Вуковара Иван Пенава, запријетили су да ће "живим штитом" онемогућити делегацију СДСС да ове године положи вијенац у Дунав јер, како су рекли, сматрају да на тај начин посланик и лидер те мањинске српске странке Милорад Пуповац омаловажава жртве.

Пуповац је раније гостујући на загребачкој Н1 тв. рекао да ће “сигурно посјетити Вуковар“, а појашњавајући зашто жртвама одају почаст дан раније, а не 18. новембра, рекао је:

“Кад је посреди наш долазак, одредили смо дан раније кад се окупља највећи број људи. Одлазимо на Дунав због врло јасног разлога – јер су тамо цивили завршавали убијени, и Хрвати и Срби. То је само поштовање према страшном виду страдања. Знамо да су страдали Хрвати, да су страдали Срби, одабрали смо то као начин да се то не заборави".

С друге стране, рекао је Пуповац, након тога одлазимо на Овчару да положимо венце за убијене из вуковарске болнице.

Потом у Цркви светог Николаја палимо свеће за све без обзира на националност”, навео је тада Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана