Ртањ: ГСС обезбјеђује смак свијета

Танјуг
Ртањ: ГСС обезбјеђује смак свијета

Општина Бољевац ангажовала је спасиоце Горске службе спасавања (ГСС) да допринесу безбједности на Ртњу наредног викенда, с обзиром на то да су смјештајни капацитети на тој планини, која је по мишљењу људи што вјерују у смак свијета 21. децембра, једино безбједно мјесто, распродати до 23. децембра.

Према саопштењу ГСС, два тима спасилаца из Београда и Бољевца ће бити на дежурству са теренским возилом и специјалном опремом за пружање помоћи у планинским и неприступачним условима.

Смјештајне капаците су махом попунили резервацијама људи који вјерују у пророчанство древних Маја о смаку свијета, 21. децембра 2012 , јер мисле да ће на тој планини наћи спас.

Они који траже спас на Ртњу, вјерују да се под планином крије пирамида коју су изградили ванземаљци, прије више хиљада година. Наводна древна структура требало би да у тренутку апокалипсе створи заштитно поље око планине и заштити све на њој.

Горска служба спасавања Србије (ГСС) је добровољна и непрофитна организација основана 1954. године од стране искусних алпиниста Планинарског савеза Србије.

Служба користи ограничене ресурсе, а чланови улажу своја средства, годинама стицано знање и слободно вријеме не би ли се што успјешније одазивали позивима за помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана