Рониоца усмртио пропелер, полиција трага за особом која је управљала пловилом

Г.С.
Рониоца усмртио пропелер, полиција трага за особом која је управљала пловилом

УЛЦИЊ - Резултати обдукције тијела А.С. (28) из Сутомора, чији је живот јуче трагично окончан док је ронио у улцињском акваторију, потврдили су да је смрт наступила усљед задобијених повреда од пропелера пловила.

То је потврђено Приморском порталу у тужилаштву. Из полиције су за Приморски портал казали да трагају за особом која је управљала пловилом, а потражују и пловило. У расвјетљавању мистериозне околности под којим је настадао ронилац на дах док је био у риболову, можда ће користити камере које су изузете.  

Непуна четири сата након што су његови пријатељи пријавили нестанак, тијело рониоца пронађено је око 17 часова у улцињском акваторијуму. Нестанак А.С. пријавили су пријатељи јуче у 13.40 сати. Он је нестао у близини Порт Милене, на почетку Велике плаже у Улцињу. На тијелу су видљиве повреде, казао је новинарима помоћник директора Управе поморске сигурности и управљања лукама (УПСУЛ) Жарко Лукшић.

Пронађена је пушка коју је коистио настрдали ронилац, али фали камера за коју његови пријатељи наводе да је имао.

За А.С. трагали су припадници УПСУЛ-а, Сектора граничне полиције, пријатељи настадалог рониоца. Како је потврдио Лукшић, након кратке претраге јуче око 16.30 часова, од Велике плаже до Улциња, ронилац је уочио близу пристаништа тијело са повредама које је извађено из мора у 17  часова.

- Возило које је користио било је паркирано близу плаже. Поморско оперативни центар је започео координисану акцију трагања и спашавања. Одмах је упућен спасилачки чамац САР-1 ка Великој плажи. У претрагу су били укључени и грађани, и рониоци Управе поморске сигурности и управљања лукама, као и припадници Сектора граничне полиције која је употребила дрон - навео је Лукшић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана