Родићеви сарадници се бране са слободе

Агенције
Родићеви сарадници се бране са слободе

Београд - Бивши власник "Рода маркета" Богдан Родић, као подстрекач, једини је остао у притвору због могућег утицаја на свједоке и ометања истраге око малверзација тешких 1,4 милиона евра, док је шест његових сарадника, послије саслушања пуштено да се бране са слободе, потврдила је Гордана Чолић, тужилац Вишег јавног тужилаштва у Панчеву.

Српски бизнисмен ухапшен је у понедјељак у Панчеву због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја и тако нанио штету од близу 1,5 милиона евра предузећу "Бриксол" из Вршца. Родић, некадашњи власник "Пиваре МБ", ухапшен је, са још шест особа (директори и чланови управних одбора) и одређен му је притвор од 30 дана, потврђено је Центру за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) у панчевачком Вишем јавном тужилаштву.

Осумњичени, иначе власници око 60 одсто акција оштећеног предузећа "Бриксол", најприје су уз сагласност малих акционара основали ново предузеће које је носило исти назив, а потом на њега пренијели сву имовину приватизованог предузећа. Новоосновано предузеће је потом, без знања малих акционара, продато једној хрватској фирми, али новац није завршио у "Бриксолу" већ на приватном рачуну Родића, објаснила је Чолићева за ЦИНС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана