Рочиште Весни Меденици одгођено за 1. фебруар

Срна
Рочиште Весни Меденици одгођено за 1. фебруар

ПОДГОРИЦА- У Вишем суду у Подгорици данас је за 1. фебруар одгођено рочиште на којем је требало да се расправља о законитости и оправданости подигнуте оптужнице против бившег предсједника Врховног суда Весне Меденице и осталих окривљених.

Као разлог је наведено да правно лице "Копад компани" из Никшића није уредно обавијештено, односно није примило судски позив.

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против окривљених Милоша и Весне Меденице, Дарка Лаловића, Василија Петровића, за кривична дјела стварање криминалне организације, продужено кривично дјело кријумчарење, продужено кривично дјело давање мита, примање мита, противзаконити утицај.

Окривљеном Милошу Меденици Тужилаштво, између осталог, ставља на терет да је у 2019. години створио криминалну организацију, чији су припадници постали Весна Меденица, девет окривљених лица и окривљено правно лице ради вршења кријумчарења цигарета.

Окривљеној Весни Меденици се ставља на терет и да је крајем 2018. и почетком 2019. године, као предсједник Врховног суда Црне Горе, подстрекавала окривљену Милицу Влаховић Милосваљевић, судију Привредног суда Црне Горе, да злоупотријеби службени положај.

Специјално државно тужилаштво вјерује да су Милош Меденица и његова мајка Весна, прихватили мито након што је одлучила да, користећи положај у судству, издејствује пресуду у корист компаније "Фаб лајв", коју је тужила фирма "Гуги комерц".

Власници "Фаб лајва", окривљени Марко Поповић и Бојан Поповић, како сумња Специјално државно тужилаштво, прихватили су да плате 181.000 евра у противвриједности у некретнинама како би било пресуђено у њихову корист, а на штету "Гуги комерца", који је таквом одлуком Врховног суда оштећен за 2,3 милиона евра.

Наредно рочиште је судија Горан Шћепановић заказао за 1. фебруар у 8.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана