Робињу из Тузле крили у пољском WC-у

Агенције
Робињу из Тузле крили у пољском WC-у

Загреб - Брачном пару из Загреба Амиру (44) и Исмети Х. (43) одређен је једномјесечни притвор у Жупанијском суду у Загребу, јер су као робињу држали дјевојку Х. О. (18) из Тузле, коју су искориштавали и скривали у пољском WC-у.

Они су ухапшени 12. јануара, након што је момак жртве из Тузле сазнао за овај случај и алармирао полицију.

Према полицијском извјештају, Амир и Исмета су несрећну Тузланку довели у Загреб тако што су јој обећали да ће код њих бити кућна помоћница. Онда су је натјерали да им ради без накнаде, да води бригу о дјеци и "ради све оно што од ње затраже". Истражиоци из Загреба сумњају да су они жртви пријетили, скривали је у пољском ЊЦ-у од полиције и малтретирали. Осим тога користили су њен завистан положај јер није није могла без њихове помоћи да живи у Загребу. Да би је додатно условили одвели су је нотару и именовали за директора фирме за трговину металом са сједиштем у загребачком Реснику. Тако је брачни пар искористио њено неискуство, повјерење и лаковјерност па је Х. О. потписала сву документацију за оснивање и рад фирме.

- Закључивши да о Амиру и Исмети зависи, Х. О. је пристајала да отвори више пословних рачуна у различитим банкама. Амир Х. је на те рачуне уплаћивао новац, који је ова дјевојка дизала и враћала му их на руке. Ријеч је о 10.000 евра. Како их млада слушкиња не би изиграла, Амир је сву документацију фирме те банковне картице и печат држао код себе - наводи се у полицијском извјештају.

Ствари су се закомпликовале средином новембра прошле године када је Х. О. рекла Амиру Х. да жели да се врати у Тузлу. Њена одлука му није одговарала па јој је то забранио уз пријетње да јој се "лоше пише" ако буде разговарала с полицијом. Супружници Амир и Исмета све ово негирају и тврде да је она сав новац фирме на чијем је челу била потрошила на проводе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана