Робија за македонску путну мафију

Aгенције
Робија за македонску путну мафију

Скопље - У Македонији је осуђено 86 службеника на наплати путарина дуж коридора 10, који су издавањем лажних фискалних рачуна Агенцији за државне путеве нанијели штету од 1,7 милиона евра.

Они су осуђени на затворске казне од осам мјесеци до шест година. Они су, у дужем периоду, издавали лажне фискалне рачуне, а новац дијелили између себе.

Највишу казну, од шест година и три мјесеца затвора, добио је првооптужени и организатор Ирфан Идризи, док је на осам мјесеци осуђена особа која је израђивала лажне рачуне.

Осим затворске казне, сви су задужени да Агенцији за државне путеве надокнаде штету од 1,7 милиона евра. Уједно, биће им конфискован новац, који само од првооптуженог износи око 80.000 евра.

Према изјави судије у том поступку, 23 оптужених су признали да су се удружили, злоупотријебили службени положај и присвојили новац, а 18 њих је објаснило како су то радили. Према њиховим изјавама, у љетњим мјесецима на неким фреквентним пунктовима добијали су и по 500 до 800 евра у једној смјени.

"Случај Калдрма" је најобимнији предмет у македонском правосуђу по броју оптужених у једном случају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана