Револвераш који је терорисао Подгорицу: Кајем се, криво је пиво

Вијести
Револвераш који је терорисао Подгорицу: Кајем се, криво је пиво

Подгорица - Подгоричанину Филипу Бабовићу (22) одређен је притвор због сумње да је у петак у центру Подгорице приредио филмску драму док је пијан пуцао насумице из пиштоља, запалио аутомобил и вулканизерску радњу, а потом пријетио да ће се убити. Он је само дан раније изашао из затвора у Спужу, у коме је издржао казну од 40 дана због кафанске туче, пишу подгоричке “Вијести”.

Бабовићев адвокат Хамид Гањола потврдио је “Вијестима” да се младић пред тужиоцем сјетио само неких детаља, покушавајући да објасни да је све “крив алкохол”.

- Он се сјетио неких детаља од петка, али не и свега. Испричао је да је након изласка из затвора попио неколико флаша пива, након чега је изгубио разум - испричао је Гањола.

Бабовић се након трежњења у полицији и разговора са психијатром кајао због свега што је урадио.

- Кад попијем и чеп алкохола, потпуно полудим и постајем агресиван. Кајем се због свега - тврдио је Бабовић пред тужиоцем.

Он је додао да није планирао напад и да није имао намјеру да на овакав начин скрене пажњу на себе.

Бабовић је негирао да је репетирао, а још мање повукао обарач на пиштољу док је цијев оружја држао уперену у главу службеника Министарства спољних послова Драгана Ђукановића, који се ни крив ни дужан нашао на мети дивљачког подухвата.

Осумњичени је тврдио да ни на тренутак није помислио да пуца на њега, јер да је то хтио, то би и урадио пошто је имао један метак у цијеви док је Ђукановић под присилом клечао испред њега.

Тужилаштво ће наредних дана узети изјаве од најмање десетак свједока драме у центру Подгорице, а њихови искази које су дали у полицији не слажу се са Бабовићевом верзијом догађаја.

Више очевидаца тврдило је да је Бабовић прво псовао, вријеђао Ђукановића који је испред вулканизерске радње “Центар” у петак око 10 часова довезао службени “пежо 407” како би балансирао гуме.

Они су такође тврдили да је Бабовић, који је одраније познат по нетрпељивости према полицији, помислио да је Ђукановић полицијски службеник , због чега му се обратио ријечима: “А, полицајац, возиш службени ауто на празник”?

Када му је Ђукановић рекао да гледа своја посла, младић је извадио пиштољ, а потом је, витлајући оружјем, натјерао Ђукановића да клекне испред њега, након чега му је цијев пиштоља неколико минута држао тик изнад главе.

Једни тврде да је Бабовић тада само репетирао пиштољ, док други свједоци из вулканизерске радње наводе да је он чак и пуцао, али да се метак, срећом, заглавио у цијеви пиштоља.

Жртва је тај тренутак искористила да побјегне између зграда и позове помоћ, након чега је Бабовић отрчао до куће како би допунио муницију.

Када се наоружан вратио испред вулканизерске радње, Бабовић је дохватио бидон са горивом и машћу, полио службени “пежо”, а потом запалио аутомобил, од кога је изгорио читав ауто-сервис. Потом је, држећи пиштољ високо изнад главе, кренуо да пуца увис, изашао на магистралу и полако заустављао аутомобиле, плашио возаче и сијао страх...

Најмање десетак минута, како су тврдили свједоци, Бабовић је пуцао и пријетио да ће се убити, а заустављен је на раскрсници испред бутика “Николас”, када су му у сусрет дошла четворица полицајаца.

Они су тврдили да је, док су се крили иза контејнера, Бабовић пуцао и изнад њихових глава, одбијао да се преда и да није реаговао на молбе брата да се смири и спусти пиштољ.

Вјероватно изморен получасовним дивљањем 22-годишњак се предао док му је пријатељским тоном, полако прилазио полицајац Влатко Зечевић.

- Сви смо одахнули када му је предао пиштољ - испричали су полицајци, који су опколили кварт, упозоравали грађане да не излазе и евакуисали неколико станова.

Драма у Подгорици, срећом, није имала повријеђених, али је Бабовић направио велику материјалну штету - током пожара потпуно је уништен Владин “пежо”, а изгорјело је и готово све вриједно у вулканизерској радњи “Центар”.

Двије кривичне пријаве, а робијао само због једне туче

И поред тога што је у протеклих неколико година полиција по службеној дужности поднијела чак двије кривичне и неколико прекршајних пријава због напада на службено лице, Филип Бабовић је робијао само због недавне туче у једном подгоричком пабу.

Као припадник навијачке групе “Варвари” неколико пута сукобио се са полицијом, а у Спужу је био затворен јер је пијан ломио инвентар у пабу, вријеђао власника кога је повредио флашом и пријетио кухињским ножем.

Такође Бабовић је прије неколико година на једној свадби направио инцидент, када је флашама гађао госте, а потом се сукобио са полицијом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана