Ратни ветерани траже од Милановића да поднесе оставку

Агенције
Ратни ветерани траже од Милановића да поднесе оставку

Загреб - Одбор за ратне ветеране загребачког ХДЗ-а затражио је данас неопозиву оставку хрватског премијера Зорана Милановића, због изјаве да је у Хрватској био грађански рат, преносе агенције.

Милановић је јуче, коментаришући изјаву предсједника странке ХСП-АС Руже Томашић да је “Хрватска за Хрвате, а остали су гости”, према извјештају Нове ТВ, рекао и да “Хрватска није Данска и Финска, у којој се зна чути да је Финска за Финце, а сви су остали гости, међутим, та Финска никада није имала грађански рат”.

Предсједник Одбора за ратне ветеране загребачког ХДЗ-а Зоран Пиличић назвао је ту изјаву скандалозном, а на опаску новинара да је Милановић навео и “да је на Хрватску извршена агресија”, он је рекао да је оно што је речено на прву руку присутно у глави те затражио да се премијер јавно изјасни о томе што се почетком деведесетих година 20. вијека догодило у Хрватској.

Милановић је данас рекао да његова изјава на Новој ТВ није била емитована у потпуности, да је резана, па недостаје наставак у коме говори да је у Хрватској “био разорни рат и агресија”.

Он је новинарима, окупљенима приликом предаје заједничке листе СДП-а, ХНС-а и ХСУ-а Државној изборној комисији за изборе за Европски парламент, пустио на таблету снимак прилога са те телевизије, као и наставак своје изјаве, наводећи да је његов говор прекинут и да је новинарка извукла властити закључак.

Милановић је оцијенио да је то “груба манипулација и намјерни потез да би се изазвала оваква расправа”.

- Грађани који су учествовали у агресији и побунили се против Хрватске враћени су у хрватски уставни поредак и то је највећа афирмација Хрватске, то су хрватски грађани који су аболирани, поштују хрватске законе и данас су наше колеге у Сабору - истакао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана