Ратко Кнежевић:Био је гладан и хтио да једе из свачијег и сваког тањира

Танјуг
Ратко Кнежевић:Био је гладан и хтио да једе из свачијег и сваког тањира

ПОДГОРИЦА - Некадашњи шеф црногорске мисије у Вашингтону, бизнисмен и дипломата, Ратко Кнежевић, написао је на Фејсбуку да је Мила Ђукановића још 1999. године узалуд упозоравао да иде погрешним путем, али је, како наводи, "био гладан и хтио је да једе из свачијег и сваког тањира".

„Упозорио сам га још пред крај 1999. па почетком 2000. и сам, и заједно са нашим америчким интерлокуторима, да не иде добрим путем.

Узалуд је било: био је гладан. Хтио је јести из свачијег и сваког тањира.

И умјесто да једног дана остане запамћен као човек који је повратио независност Црној Гори, остаће упамћен у историји као шверцер цигарета и спонзор највећег шверца кокаина икада у историји европског континента", написао је Кнежевић.

Констатује да је штета и истиче да је похлепа огроман људски и Божји грех. "Адио Мило. Слиједи ти дуги пут кроз поглавља 23 и 24 придруживанаја ЕУ, у преводу, дуги и тешки ход кроз правосудни и казнени систам земље коју си стварао”, написао је Кнежевић.

Након 34 године владавине и, како наводи „24 године бесомучне пљачке Црне Горе (земљу је почео пљачкати 1998 када је узео апсолутну власт, нота бене, не прије)“ били стихови Мирослава Крлеже, односно један:

„На задњој штенги се пенези бројију”. „За оне који не разумеју кајкавски превод или песничку финесу, превод је: „На последњој степеници нашег живота пребројимо колико (заиста) имамо новца (или вредности)”, навео је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана