Расписана локална потрага за Милошем Меденицом

СРНА
Foto: agencije

ПОДГОРИЦА - Управа полиције Црне Горе расписала је локалну потрагу за Милошем Меденицом којег Специјално тужилаштво сумњичи да је формирао криминалну организацију ради шверца цигарета, дроге, али и незаконитог утицаја приликом доношења одлука у судским предметима, јављају црногорски медији.

Иако су медији извијестили да је Меденица отишао из Црне Горе још у децембру прошле године, расписивање међународне потјернице за њим је могуће тек под одређеним условима, од којих је један и расписивање локалне потраге.

Прошле седмице ухапшена је његова мајка, бивши предсједник црногорског Врховног суда Весна Меденица, која је покушала да са аеродрома у Голубовцима отпутује из Црне Горе.

Меденица је 17. априла око 22.00 часа са аеродрома спроведена у зграду подгоричке полиције, одакле је превезена у Клинички центар Црне Горе пошто јој је позлило након одлуке тужилаштва да јој се одреди задржавање до 72 часа.

Два дана касније, одређен јој је притвор до 30 дана због сумње да је незаконито утицала на доношење одлука у два предмета у процесу ревизије пред Врховним судом.

Притвор је тада одређен и полицајцу Милораду Меденици, службеници Управе царина и прихода Ивани Ковачевић, Василију Петровићу, сину власника грађевинске фирме "Цијевна комерц" Данила Дана Петровића и бившем фудбалеру Луки Бакочу.

На листи осумњичених за припадништво криминалној организацији Милоша Меденице су и Марко Вучинић, Никола Раичевић, Марко Поповић, Бојан Поповић, Дарко Лаловић, Петар Милутиновић и Радомир Раичевић, као и правно лице "Копад компани" из Никшића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана