Рама: Отворени Балкан донио само добре ствари, Курти погријешио што није учествовао

Танјуг
Рама: Отворени Балкан донио само добре ствари, Курти погријешио што није учествовао

СКОПЉЕ- Албански премијер Еди Рама је данас изјавио да је Отворени Балкан донео само добре ствари региону, те да је премијер привремених институција Аљбин Курти погријешио што није учествовао у тој иницијативи.

"Погледајте трговинску размјену између земаља и запамтите да оно што је учињено не може да се поништи. Чак је и Берлински процес имао користи од Отвореног Балкана", поручио је Рама на заједничкој конференцији за медије са македонским премијером Димитром Ковачевским током посјете Скопљу, преноси Албаниан пост.

Рама је навео да је Отворени Балкан завршио своју мисију, али је додао да иницијатива није "мртва".

Говорећи о Берлинском процесу којим ће Албанија предсједавати у октобру, Рама је рекао да је "данас више него икад јасно да смо ми потребни Европској унији, као што је она потребна нама".

Коментаришући Куртијево одбијање да се састане са њим, Рама је рекао да се нада да Курти није заборавио на традицију да "ако неко дође у ваш дом, отворите му врата и забрањено је изводити га из куће".

Премијер привремених приштинских институција је јуче изјавио да одбија да се састане са Рамом, уколико се не ради о састанку двије владе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана