Рама: Отказана седница, Курти није пристао на промену формата

Танјуг
Рама: Отказана седница, Курти није пристао на промену формата

ТИРАНА - Албански премијер Еди Рама потврдио је данас да је отказана заједничка сjедница владе привремених приштинских институција и албанске владе која је била планирана за сутра јер Аљбин Курти није пристао на промjену формата.

Прије његовим речима, он је позвао Куртија да се сутра, заједно са приштинским министрима одбране и спољних послова, састану у ужем формату, али премијер привремених приштинских институција је инсистирао да се састанак одржи онако како је планирано.

Рама је истакао да је међународна заједница на ивици да изгуби стрпљење и да би брзо могле да услиједе казне, па чак и санкције за Приштину, те да је од западних држава тражио да не иду ка томе и да му дају још времена, преноси Репортери.

"Можда то није коначан одговор премијера. Надам се да ћемо се састати како бисмо разговарали о нашим ставовима", рекао је Рама на конференцији за медије, преноси Евроњуз Албанијаа.

Он је поручио да сједница не може да буде одржана у предвиђеном формату јер није тренутак да се прави састанак као да се ништа не дешава, услијед погоршања односа тзв. Косова и читаве евроатлантске заједнице.

Истакао је да је Тирана "100 одсто" против начина на који поступа приштинска страна, те да Албанија није изолована од европске заједнице.

"Односи Албаније и Косова су братски, али Албанија је земља која је неодвојиви дио евроатлантске заједнице, која је чланица НАТО-а и нема шансе да ће се Албанија удаљити од евроатлантске заједнице", поручио је Рама.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана