Раковић: Не постоји шанса да Ђукановић побиједи на изборима

Танјуг
Раковић: Не постоји шанса да Ђукановић побиједи на изборима

ПОДГОРИЦА- Не постоји шанса да Мило Ђукановић побиједи на изборима за предсједника Црне Горе, а најбољи кандидат на предстојећим изборима, 19. марта, био би предсједник Нове српске демократије и један од лидера ДФ-а Андрија Мандић, каже историчар Александар Раковић.

Раковић је то рекао у интервјуу за подгоричку Адриа тв., али је истакао да не треба потцјењивати његов деструктивни потенцијал, који ће се, како каже, срећом окренути против њега самог.

"Чини ми се да Уставни суд Црне Горе неће бити комплетиран и да ће Црна Гора доћи у ситуацију да Уставни суд не може да потврди резултате предсједничких избора. У том случају би 19. маја у поноћ Ђукановићу истекао мандат, а тиме и имунитет. Тада би предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић преузела дужности предсједника Црне Горе", каже Раковић.

Када је, каже, ријеч о српском народу и предсједничким изборима у Црној Гори, најбољи кандидат за предсједника био би Андрија Мандић.

"Нема сумње да би српско и демократско гласачко тијело у Црној Гори њему дало највише повјерења. Притом, Мандић има високу репутацију у српству и сигурно би добио велику подршку јавности у Републици Србији, Републици Српској, нашем окружењу и дијаспори. Срби су један и недељив народ гдје год да живе, а управо Андрија Мандић има највећу заслугу за очување, одбрану, неговање и процват савремене српске идеје у Црној Гори", навео је Раковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана