Радуновић: Сутра ћемо изгласати измјене закона о предсједнику

СРНА
Радуновић: Сутра ћемо изгласати измјене закона о предсједнику

ПОДГОРИЦА - Шеф посланичког клуба Демократског фронта /ДФ/ у Скупштини Црне Горе Славен Радуновић рекао је да ће парламент на сутрашњем наставку сједнице изгласати измјене Закона о предсједнику, јер је то, како каже, једини начин изласка из кризе.

"У ову смо ситуацију дошли зато што предсједник државе није дао мандат коме је требало, већ имамо кризу. Желимо изгласавањем измјена закона да дођемо до легитимне владе, која има подршку 41 посланика", рекао је Радуновић новинарима.

Радуновић је након данашњег састанка парламентарних партија рекао да је Демократска партија социјалиста /ДПС/ дошла на преговоре са ставом који нису жељели да мијењају.

"Онај ко је у овако тешкој ситуацији, као што је ДПС, требало је, ако мисли добро партији, мало другачије да гледа на то", додао је он.

Према његовим ријечима, предложен је пакет који би подразумијевао датум избора, владу у којој би сви били и избор свих судија.

"Зато смо одгађали крај преговора, покушавајући да скупимо 49 посланика, да изгласамо судије и да се формира та влада. Већина од 41 чврсто стоји", додао је Радуновић.

Шеф посланичког клуба ДПС-а Данијел Живковић рекао је да ДПС неће присуствовати сутрашњој сједници Скупштине, на којој би требало да буду изабране судије Уставног суда, јер представници парламентарних странака нису усагласили ставове о том питању.

Посланици ће сутра, након неуспјелог првог покушаја 21. октобра, поново гласати за судије Уставног суда. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана