Радуновић: Спремају се рушења још објеката СПЦ

Срна
Радуновић: Спремају се рушења још објеката СПЦ

ПОДГОРИЦА - Посланик Демократског фронта (ДФ) Славен Радуновић затражио је паузу сједнице Скупштине Црне Горе због информација да се у неколико градова угрожава мир због великог присуства полиције и најава да ће бити настављено рушење објеката Српске правсолавне цркве (СПЦ).

"Желим да кажем да је мир у Црној Гори угрожен јер се спремају нова рушења објеката СПЦ. Свешетник Миајло Бацковић је управо упутио апел свим мјештанима Боке Которске који су у могућности, да пјешице, бициклима, моторима, дођу на Михољску Превлаку да штите крстионицу на мору, јер има најава да ће уз асистенцију полиције да је сруше", рекао је Радуновић у црногорском парламенту.

Он је рекао да је Тиват у блокади и да долази полиција из других приморских крајева да асистира колегама.

"Не знамо шта се спрема, али није добро, јер се уноси немир и страх у народу", упозорио је Радуновић.

Радуновић је рекао да, осим конака код Манастира Светог Василија на Бриској гори код Улциња, има најава да ће бити срушена крстионица на Михољској превлаци, код Тивта, као и још неки објекти СПЦ у Црној Гори.

"Велика акција полиције и рушитеља светиња је у току", нагласио је Радуновић.

Како сазнаје Срна, отац Миајло Бацковић позвао је вјернике да се окупе око крстионице у Тивту, како би спријечили њено рушење.

Он је рекао да је Тиват данас под опсадом полиције и да су на улицама припадници специјалних јединица из више градова.

"Након рушење конака у Улцињу очекујемо да крену и на рушење на наше крстионице. Позивам све који могу да дођу и да нам помогну да одбранимо нашу светињу", рекао је Бацковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана