Радуновић поручио Абазовићу:Темељни уговор на првом мјесту

Танјуг
Радуновић поручио Абазовићу:Темељни уговор на првом мјесту

ПОДГОРИЦА - Након што су предсједник и премијер Црне Горе, Мило Ђукановић и Дритан Абазовић, договорили да стручна јавност провјери Темељни уговор са Српском православном црквом прије потписивања, шеф посланичког клуба ДФ-а Славен Радуновић је поручио да је за тај савез уговор са СПЦ на првом мјесту.

Према синоћњем заједничком саопштењу Ђукановића и Абазовића текст Темељног уговора са СПЦ је потребно представити стручној јавности како би се још једном провјерио, али и да је у међувремену политички фокус потребно усмјерити на дијалог свих парламентарних партија о обезбјеђивању потребног консензуса за избор чланова Судског савјета, судија Уставног суда и покретање процедура за избор ВДТ-а.

Радуновић је поручио премијеру Абазовићу да се проблеми не могу гурати под тепих. "Да би се одржао минимални ниво повјерења, морају се испуњавати обећања. Темељни уговор је први на реду, онда иде Судски савјет и све остало. ДФ ће се укључити након што Темељни уговор буде потписан, као што сте обећали", написао је Радуновић на Твитеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана