Радуловић: Може бити посљедица због замрзавања имовине Русима

Срна
Радуловић: Може бити посљедица због замрзавања имовине Русима

ПОДГОРИЦА - Подгорички адвокат Веселин Радуловић сматра да држава Црна Гора може сносити посљедице због одлуке да замрзне имовину 34 држављана Русије и истиче да се мора водити рачуна о поштовању правног поретка, Устава и закона државе.

Поводом одлуке да Црна Гора замрзне 44 некретнине, испуњавајући “обавезе преузете усвајањем Одлука о увођењу међународних рестриктивних мјера”, Радуловић је рекао да је то спорно са правног аспекта.

“Такве одлуке морају да се донесу на основу одлуке суда, у овом случају тога нема, једна је ствар поштовање међународних обавеза и политике, и то није спорно”, навео је Радуловић и додао да Црна Гора мора да поштује Устав и законе и правни поредак.

Он је рекао да Руси имају право жалбе, а ако им евентуално буде одбијена, што ће и очекивати, пошто ће о њима одлучивати МУП, они могу да покрену управни спор.

“Можемо доћи у ситуацију која неће бити добра по Црну Гору, можда да дође до неког политичког притиска на суд да донесе одлуку у складу с интерсима власти, а ја се надам да до тога неће доћи и то не би било добро”, рекао је Радуловић за Радио-телевизију Црне Горе.

Према подацима Управе за некретнине, држављани Русије власници су или сувласници око 19.000 некретнина и скоро четири милиона квадрата земљишта у Црној Гори.

То су први званични подаци од 2006. године, када су Руси, након стицања независности Црне Горе почели масовно да купују некретнине. Више од 98 одсто некретнина налази се у приморским општинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана