Радници фирме Дарка Шарића туже државу

Дневне новине
Радници фирме Дарка Шарића туже државу

Подгорица - Радници предузећа Дарка Шарића “Мат компани” тужиће државу због неисплаћених зарада, неповезаног радног стажа и неисплаћених отпремнина, пишу подгорички медији.

Ријеч је о фирми браће Шарић коју је од Управе за имовину недавно, а до окончања судског поступка против Душка Шарића, откупио њихов блиски пријатељ, иначе, адвокат Радован Штрбац.

Подгоричке “Дневне новине” пишу да су радници јуче овластили адвоката да поднесе тужбу против Управе за имовину, односно државе, која би требало да већ данас буде процесуирана.

Радници су кажу да њих не занима нови власник предузећа.

- Он нама ништа не дугује и ми са њим немамо нерашчишћених рачуна, али имамо са државом, односно са Управом за имовину. Од када су они преузели газдовање предузећем све је кренуло низбрдо. Од 27. јула 2011. године не примамо плате, није нам уплаћен радни стаж, а радили смо - казао је један од радника.

Штрбац који је био и бивши адвокат Дарка Шарића потписао је прошле седмице уговор са Управом за имовину којим је у има фирме “Транс тим” закупио “Мат компани”, као и двије фабрике бетона и дискотеку “Муниципијум С”.

Он се уговором обавезао и да ће на посао да врати 25 од 38 радника који су 1. августа добили рјешења о прекиду радног односа, а остали радници биће ангажовани по потреби, пишу “Дневне новине”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана