Радимир Чачић од петка на слободи

Агенције
Радимир Чачић од петка на слободи

Загреб - Комисија за привремени отпуст из затвора прихватила је захтјев бившег потпредсједника хрватске владе Радимира Чачића, који је средином маја тражио да буде пуштен из затвора у Валтури гдје је служио казну због изазивања саобраћајне несреће у Мађарској 2010, па ће од петка бити на слободи, јавља ХРТ.

Чачићев адвокат Чедо Продановић је уочи сједнице Комисије очекивао позитиван резултат, сматрајући да би другачија одлука значила кршење права његовог клијента.

"Наиме, Чачић је у складу са одлуком мађарског суда требало да буде пустен на слободу прије мјесец дана", објаснио је Продановић.

Бивши први потпредсједник владе казну за саобраћајну несрећу с двоје погинулих у Мађарској почео је да служи 17. јуна прошле године, након што му је Врховни суд одбио жалбу на пресуду загребачког Жупанијског суда, који га је осудио на 22 мјесеца "иза решетака" у складу с пресудом суда у Мађарској.

Чачићева одбрана сматра да је притом дошло до погрешног правног тумачења јер је, према мађарској пресуди, након половине казне требао бити пуштен на слободу, док се хрватски суд водио домаћим законом који прописује да се за отпуст након 11 мјесеци мора поднијети посебна молба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана