Путин у разговору с Раковићем: Србе не могу сломити и потчинити

Срна
Путин у разговору с Раковићем: Србе не могу сломити и потчинити

СОЧИ - Србе можете уништити, али их не можете сломити и потчинити, а Запад то не разумије, рекао је предсједник Русије Владимир Путин у разговору са Александром Раковићем, научним савјетником Института за новију историју Србије и експертом Валдајског клуба.

Раковић је разговарао са Путином у Сочију у оквиру Валдајског клуба о притисцима на Србију и српски народ.

Раковић је на овом скупу постављао питања Путину и министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову, а говорио је на једној од сесија о теми руске цивилизације и православне цивилизације.

У оквиру пленарне сједнице на којој је говорио Путин, Раковић га је упитао за мишљење о руско-српским односима, положају Срба на Балкану и о томе да ли су Срби и Руси мета због православне вјере.

Путин је рекао да су Русија и Србија мета неких кругова на Западу и да Срби трпе притиске.

- Али Срби нису такав народ, историја није таква, култура није таква. Знате, рећи ћу можда једну тешку ствар. Можете их уништити, али Србе не можете сломити и потчинити. Ово такође не разумију. Надам се да ће прије или касније доћи до разумијевања ове компоненте, и у европској полтиици и генерално у свијету да ће доћи до реазумијевања да је ипак конструктивније преговарати, него покушавати вршити притисак - рекао је Путин, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана