Пусићева на удару деснице због посјете Београду

Aгенције
Пусићева на удару деснице због посјете Београду

Загреб - Први потпредсједник хрватске Владе Весна Пусић изјавила је данас да лидер Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Томислав Карамарко говори неистине о њеним изјавама током посјете Београду како би прикрио сопствени примитивни говор мржње.

- Доста је лагања и измишљања, напада других како би се прикрио сопствени најпримитивнији говор мржње за који би требало и судски одговарати по свим нормалним критеријумима - казала је Пусићева, преноси Тањуг.

Пусићева је додала да она зна шта говори за разлику од Карамарка.

- Скривање иза лажи, измишљотина и увреда на туђи рачун неће у овом случају прикрити чињеницу најпримитивнијег политичког говора који покушава ову земљу да врати у црни период ауторитаризма - рекла је шеф хрватске дипломатије.

Карамарко је у сриједу на страначком скупу у Златару прозвао Пусићеву за њене изјаве у Београду гдје је, по његовом мишљењу, срамотно изједначавала бивше предсједнике Србије и Хрватске Слободана Милошевића и Фрању Туђмана.

- Она то није директно рекла, али асоцијативно у сваком случају да - рекао је Карамарко.

Оцијенио је да је Пусићева прекршила Устав и тражио од ње да се изјасни о томе "да ли је на Хрватску извршена агресија или су се ту потукла нека племена, како се може закључити из њених изјава".

Пусићева је у понедјељак, током посјете Београду, у разговору за београдски Б92 казала да за "ствари и догађаје" који су довели до међусобних тужби Хрватске и Србије за геноцид "нису одговорни људи који данас воде те двије земље, него неки други људи који су их водили у то вријеме".

Вербални окршај Пусићеве и Карамарка почео је пошто је Карамарко, како су пренијели хрватски медији, на скупу ХДЗ-а у Омишу похвалио узвик из публике да чланове актуелне власти треба бацити "у Кевину јаму" - јама у општини Лећевица у коју су 1943. године бачене жртве партизана, као и увреду на рачун предсједника Републике Иве Јосиповића. Пусићева је овакве изјаве оцијенила као говор мржње.

Ветерани

Такозвани штаб за одбрану хрватског Вуковара затражио је да Весна Пусић поднесе оставку на мјесту потпредсједника Владе зато што је, како наводе, неколико пута до сада пропустила да заштити интересе и углед Хрватске, а најновији примјер су њене изјаве у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана