Пуповац:Нестали заједничка тема, одговорност и Београда и Загреба

Tанјуг
Foto: танјуг

ВУКОВАР- Питање несталих је заједничка тема Србије и Хрватске, изјавио је данас предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац додајући да је одговорност и на Загребу и на Београду.

Пуповац је то рекао након одавања поште настрадалима у рату у Вуковару 1991. године, а на питање новинара да ли је Вуковар мјесто одакле би требало послати поруку Београду да отвори архиве о несталима из Домовинског рата.

Истакао је да је питање несталих заједничка тема, у којој би сви, како наглашава, требало да понесу свој дио одговорности.

„И Загреб и Београд, свако онолико колико носи сазнање, носи и одговорност“, казао је Пуповац.

Додао је да у том смислу не само да подржава да дође што прије до наставка разговора између представника Влада у Београду и Загребу, него да дође до резултата до којих је могуће доћи послије тих сазнања. „Питање несталих и одговорних за страдање људи није нешто о чему ћемо престати бринути и чему нећемо посветити неопходну пажњу. То је питање које спречава да имамо дубок осећај мира у Хрватској и да постоји миран осећај међу људима који живе са једне и друге стране Дунава“, закључио је Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана