Пуповац у Загребу одао пошту жртвама у Шкабрњи и Надину

Срна
Пуповац у Загребу одао пошту жртвама у Шкабрњи и Надину

ЗАГРЕБ - Предсједник Српског народног вијећа (СНВ) Милорад Пуповац данас је у Цркви Преображења Господњег у Загребу одао почаст за жртве у Шкабрњи и Надину.

Пуповац, који је данас са хрватским руководством требало да присуствује комеморацији у Шкабрњи, каже да је одустао од тога након разговора са начелником Шкабрње и жупником.

Он истиче да су имали дуг разговор и да су се добро разумјели, те да је договорено да не долази ако би неко имао лош осјећај или ако људи нису на њега довољно припремљени.

- Већина људи је спремна на мој долазак Шкабрњу и Надин, али постоје они у хрватској јавности и политици који непрестано производе мржњу и од пријатеља праве непријатеља - рекао је Пуповац.

Он наводи да од људи који имају саосјећање према патњама хрватског народа праве људе који су безосјећајни, што штети овом друштву.

- То подржава мржњу и нетолеранцију и одржава људе у стању које спречава да се смиримо у нашој земљи и да се, колико је то могуће, измиримо - нагласио је Пуповац.

Он каже да је почаст одао у цркви Преображења Господњег, гдје је запалио једну свијећу за побијене у Шкабрњи, а другу за побијене у Надину, преноси ХРТ.

- Ово је први корак, надам се да ће идући корак бити свијећа и исказ поштовања у Шкабрњи и Надину - рекао је Пуповац.

Он је додао да је јуче у Вуковару, гдје је СНВ одао почаст жртвама рата у овом граду од 1991. до 1995. године, било важних гести у односима међу Хрватима и Србима, те између Хрватске и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана