Пуповац у сабору стао у одбрану Милошевића

Танјуг
Foto: agencije

ЗАГРЕБ - Милорад Пуповац, СДСС, у слободном говору у парламенту стао је иза свог страначког колеге Бориса Милошевића, потпредсjедника владе и истакао разлику између њега и свих оних којих злоупотребљавају свој положај.

Притом је прозвао посланика Моста Нику Грмоју и Милана Вркљана из Клуба За праведну Хрватску за које је рекао да су доктори за "мито". "Постоје људи свих вијера и нација, свих идеолошких и политичких припадности, који свој положај и овлашћења користе вођени друштвеном, јавном моралношћу и личном честитошћу.

У свему што чине, према свакоме на кога је њихово чињење усмерено, били они правни саветници, помоћници министра, посланици или потпредсједници владе, они не злоупотребљавају свој положај и своја овлашћења. Они служе онима због којих су такви положаји и овлашћења установљени. Служе им без обзира на њихову веру или нацију, идеолошко или политичко уверење. Такви људи се зову Милошевић, Борис Милошевић", рекао је Пуповац.

Постоје људи свих вера и нација, свих идеолошких и политичких припадности, који свој положај и овласти користе вођени друштвеном и јавном дифамацијом других људи и особним и политичким интересом у свему што у свом политичком ђеловању чине и према сваком на кога је њихово чињење усмјерено, били они страначки гласноговорници, заступници или предсједници Антикорупцијског вијећа.

"Они своје положаје и овлашћења не употребљавају за истинску борбу против корупције већ за туђу дифамацију па макар објект те дифамације били рођени 1990., звали се Михајло, бавили се поправком аута и живели у Вуковару. Такви људи се не зову Борис Милошевић", рекао је Пуповац.

Постоје, истакао је, људи у свим временима и просторима, па и у овом данашњем времену и простору, који заговарају равноправност и законитост за оне чију равноправност нико не брине и чија законита права мало ко признаје. "Заговарање равноправних услова живота са струјом, водом, путевима, ОПГ-овима, обртом без дискриминације по етничкој, верској и политичкој основи, они који те услове на неком простору немају, као већина простора на којима живе припадници националних мањина немају, укључујући и Србе. " Тако се отклања, не само неравноправност и незаконита дискриминација већ јача мир и поверење међу људима од којих су многи ратни страдалници.

Људи који то раде овде и сада зову се Милошевић, Борис Милошевић", навео је Пуповац, пренио је загребачки Јутарњи лист. Пуповац је рекао да постоје други људи у свим временима и просторима, па овде и сада, који тобоже заговарају праведност и законитост, а раде то тако да хушкају и подстичу на мржњу. "Тиме не уништавају само људе према којима су упућени, него се уништава и сама могућност праведности и законитости, а подстицањем на мржњу лако се подстиче на насиље.

Такви људи се не зову Борис Милошевић", казао је Пуповац у парламенту Хрватске. Истакао је и да постоје људи и увек ће их бити који граде друштво осећаја за другог, била та брига за преживљавање у Двору, патња у Окучанима или страдање на Овчари. "Такви људи биће тамо гдје је брига велика, патња тешка, а страдање језиво. Такви људи имају осјећај за другог и зову се Милошевић, Борис Милошевић", навео је Пуповац. Рекао је да постоје људи и увек ће их бити који не знају за друштво осећаја, који нису вођени истинским осећајем за другога, њихове бриге за сутрашњицу, патње у данашњици и страдање у јучерашњици.

"Била та брига за патњу у Доњем Лапцу, Воћину или страдање у Вариводама или Груборима. Такви људи неће бити тамо где је брига велика, патња тешка, а страдање језиво. Такви људи немају осјећаја за другога и зову се Грмоја, Никола Грмоја или др. ''Мито'', др. ''Мито'' Вркљан", закључио је Пуповац

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана