Пуповац: Срби треба да искористе прилику и рјешавају своје проблеме

Срна
Пуповац: Срби треба да искористе прилику и рјешавају своје проблеме

Београд - Потпредсједник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац сматра да Срби након избора у Хрватској треба да искористе прилику, уколико се она укаже, и са осталим странкама у новој хрватској влади рјешавају проблеме који су се нагомилали у различитим областима, од стамбеног збрињавања Срба, до обнове повратничких средина.

Коментаришући резултате последњих избора у Хрватској и шта они значе за српску заједницу, Пуповац каже да је то за Србе у Хрватској претпоставка ослобађања од страхова, да осјете да се у Хрватској ствара нормалније стање и да почне комуникација са тим дијелом политичке сцене у Хрватској са којим није било комуникације од 2011. године.

"Без тога се не може осигурати ни политичка стабилност у земљи, нити Срби у Хрватској могу озбиљније учествовати у власти и рјешавати своје проблеме", рекао је Пуповац за "Политику".

Говорећи о изборном поразу лидера СДП-а Зорана Милановића, Пуповац је навео да је то пораз кокетирања с национализмом, са десном сценом, како је то чинио и бивши хрватски предсједник Иво Јосиповић.

"То се Милановићу обило о главу", истакао је Пуповац.

Према његовим ријечима, са освајањем власти лидер ХДЗ-а Андреј Пленковић има прилику да реформише странку до краја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана