Пуповац сматра да је Пенава политичка марионета људи који имају новац

Танјуг
Пуповац сматра да је Пенава политичка марионета људи који имају новац

ЗАГРЕБ - Предсједник Српског народног већа, лидер и посланик Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац поводом недавног насиља групе навијача на групу малољетника у Вуковару, изјавио је да након година мира у том граду, неки који “рат нису видјели” граде политичку каријеру на рату, деструкцији мира и прогањању својих суграђана српске националности.

Пуповац је гостујући у емисији “1 на 1” на ХРТ-у истакао да је Вуковар град који је највише страдао у протеклом рату и да се у том граду догодила озбиља трагедија, али да је упркос томе створен мир. - Човјек се пита како је могуће да се, након што створиш услове мира, након што од 1998. године па до 2012. године напредујеш у остваривању културе мира, одједанпут све почне да се враћа унатраг - навео је Пуповац.

Он је рекао да неки који “рат нису ни видјели граде политичку каријеру на рату, деструкцији мира и прогањању својих суграђана српске националности.

-И онда почиње инструментализација дијела навијачке популације која се ставља у службу те врсте политике - навео је Пуповац. Истакао је да има утисак да је вуковарски градоначелник Иван Пенава “политичка марионета којим управљају људи који имају новац, моћ и чија амбиција је да посредством политике која се користи хулиганским облицима понашања” постигну циљ да “учествују у вођењу земље”.

Тврди да није довољно само послати новац јер би у том случају Вуковар већ био узоран град мира и напретка.

Ипак, напоменуо је да се дјеца у Вуковару више друже заједно него што су се дружила прије пет година.

-И ова дјеца што су претучена мјешовитог су састава. И дружили су се као пријатељи, као колеге. Дакле, ту ствари иду напријед. Оно гдје не иду јесте у сфери политике. Оно гдје не иде јест начин на који се односимо према рату и комеморишемо жртве, поштујемо жртве, односно не поштујемо жртве - закључио је Пуповац.

Група БББ-оваца је 6. јануара на православни Бадњи дан у Вуковару претукла групу малољетника, од којих су неки задобили тешке тјелесне повреде.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана