Пуповац: СДСС неће учествовати у реконструкцији владе

Срна
Пуповац: СДСС неће учествовати у реконструкцији владе

Загреб - Предсједник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ и посланик у Хрватском сабору Милорад Пуповац рекао је да неће учествовати у реконструкцији постојеће Владе које је најавио ХДЗ.

Пуповац каже да посланици СДСС-а нису разговарали са представницима ХДЗ-а о приједлогу за новог мандатара и евентуалној подршци реконструкцији постојеће Владе.


"Нисмо разговарали, поготово не о понуђеним потпредсједничким мјестима у Влади. Све су то нека врста медијских подметања и загађивања простора", рекао је Пуповац за Телевизују "Нова".

Он истиче да је Хрватској "потребан нови почетак" и да су посланици националних мањина свјесни чињенице да већина грађана жели нове изборе.

"У овом тренутку не видимо да реконструкција може донијети нови почетак", рекао је Пуповац.

Он је навео да би стварање новог незадовољства међу људима и његово продубљивање у политику Владе и институција било опасно за сваког ко би се хтио прихватити таквог неувјерљивог и недовољно припремљеног посла, додајући да СДСС у томе не може да учествује.

Одговарајући на питање да ли ће потписати иницијативу опозиционог СДП-а за самораспуштање Хрватског сабора, Пуповац каже да велике странке морају да одлуче шта је у овом тренутку најбоље за Хрватску и да не смију да врше притисак на посланике националних мањина.

"Ми ћемо почети вршити притисак на њих да коначно почну да преузимају одговорност о томе да ли ће ићи на распуштање Сабора узајамним договором или ће ићи на неку другу политичку солуцију", рекао је Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана