Пуповац: Сарађивати са Хрватском

Танјуг
Пуповац: Сарађивати са Хрватском

Загреб - Представници Срба у Хрватској подржавају премијера Александра Вучића да храбро сарађује са Хрватском у решавању свих отворених питања,

Ово је изјавио вечерас у Загребу предсједник Српског националног вијећа Милорад Пуповац.

Пуповац је новинарима послије састанка представника Срба у Хрватској са српским премијером рекао да је његова посјета и присуство на инаугурацији хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић значајан корак ка остваривању права Срба.

Како је Пуповац рекао, разговарало се о питањима несталих, суђењима за ратне злочине, као и о културном благу и унапређењу рада институција Срба у Хрватској.

"Посебно смо разговарали о отклањању страхова код Срба у Хрватској и јачању осјећаја идентитета", казао је Пуповац.

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије рекао је да је Вучићева посјета Загребу веома значајна, јер отвара могућност за нову страницу и успостављање директних односа између Београда и Загреба, што значи и хватање у коштац са свим отвореним питањима.

"Не постоји нико ко је добронармјеран у Хрватској и у Србији, а да не види ову посјету као могућност за нову страницу у успостављању односа две земље", рекао је митрополит.

То је, навео је, за Србе у Хрватској истинско охрабрење и отварање перспективе за нормалнији зивот и интеграцију у правом смислу те ријечи, за све грађане Хрватске који су по националности Срби, а по вјероисповести православни хришћани. Састанком са представницима Срба, Вучић је вечерас завршио посјету Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана