Пуповац: Промјена атмосфере или одлазимо из коалиције са ХДЗ-ом

Срна
Пуповац: Промјена атмосфере или одлазимо из коалиције са ХДЗ-ом

Београд - Предсједник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац рекао је да ће ова странка изаћи из коалиције са ХДЗ-ом уколико се не промијени атмосфера када је ријеч о поступању према Србима.

Пуповац каже да атмосфера није добра, јер поједини политички процеси нису добри, као ни поједина поступања према Србима.

“Истовремено, када је посриједи реализација ствари које су постале обавеза Владе, било да је ријеч о извршним, образовним, медијским, као и о запошљавању, обнови кућа разрушених у рату, повратку имовине, све то не оставља не само добар утисак, него не чини добру слику након те анализе”, рекао је Пуповац за Радио Београд.

Он је навео да је СДСС одлучио да самостално учествује на изборима за Европски парламент како би се питање Срба у Хрватској у ЕУ сагледало из перспективе која неће бити једнострана.

Пуповац је рекао да сада нема никога ко може да каже оно што би Европски парламент требало да чује “из прве руке” о положају Срба у Хрватској.

“Оно што су некада радиле међународне организације, које су имале мониторинг над процесом приступања Хрватске ЕУ, требало би ми да преузмемо и будемо тај глас којим ћемо разбудити наше колеге у Европском парламенту и европским институцијама”, рекао је Пуповац.

Он каже да ће због присутног ревизионизма Хрватска остати без перспективе и будућности.

“Не одлазе млади људи и породице само зато што им је 1.200 евра мало да би могли живјети у Сиску или Карловцу или Загребу, бјеже од бесперспективности и од атмосфере која трује људе и која не доноси ништа”, рекао је Пуповац, који је и посланик у Хрватском сабору.

Он је најавио да ће се сутра састати са организаторима заједничке комеморације жртвама усташког логора Јасеновац, која ће бити одржана два дана прије званичне државне комеморације најављене за 14. април.

“Састајем се са представницима народа жртава јасеновачког логора - Јевреја, Рома и Хрвата антифашиста. У току је велика мобилизација људи да дођу у Јасеновац 12. априла како бисмо на тај начин послали поруку да нам је стало, али и поруку отпора према онима који негирају то мјесто, онима који негирају идеје које су довеле до тога мјеста, према онима који и данас узвикују жЗа дом спремниж”, рекао је Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана