Пуповац: Преферирамо СДП, али није искључена подршка ни ХДЗ-у

Срна
Пуповац: Преферирамо СДП, али није искључена подршка ни ХДЗ-у

Београд - Потпредсједник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац изјавио је да та странка преферира да у формирању нове хрватске владе подржи коалицију око СДП-а, али да није искључено да ће подржати и коалицију на челу са ХДЗ-ом.

"Иако преферирамо коалицију жХрватска растеж на челу са СДП-ом, не искључујемо ни могућност да због потреба стабилности земље и могуће владе десног центра подржимо и ту и такву владу, наравно, ако нађемо заједнички језик и усагласимо се око онога што нам је важно и од чега никако не бисмо могли да одступимо", рекао је Пуповац.

Он каже да проблем представља то што у коалицији окупљеној око ХДЗ-а има усташофилних и антимањинских странака, а посебно антисрпских, због чега је тешко замислити да тако формирана влада буде политички стабилна и да има демократски профил и лице.

"ХДЗ је о томе требало да размишља у протекле три године, када је водио антићириличну, антисрпску и антидемократску кампању, као што је о томе требало да размишља и током избора", рекао је Пуповац за новосадски "Дневник".

Он сматра да би за Хрватску било најбоље да изађе на нове изборе.

"Која год да се влада формира, заиста се чини да не може бити стабилна, а извјесно је да не може бити стабилна без шест посланика мањина, укључујући и двојицу из СДСС-а", закључио је Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана