Пуповац: Посветити пажњу популационо ослабљеним срединама

Срна
Foto: Вечерњи

БАЊАЛУКА- Предсједник СДСС-а Милорад Пуповац изјавио да је изостанак садржаја из области образовања, културе и спорта наглашен у срединама гдје живе припадници српске националне мањине на Банији, у Лици, западној Славонији и низу других жупанија, истичући да им је неопходно посветити пажњу без обзира што су популационо ослабљене.

"Рјешење проблема су да се осмишљају програми који ће се реализовати са општинама, жупанијама и тамо гдје је то неопходно са државом, али исто тако, са невладиним организацијама из сфера образовања, културе и спорта", рекао је Пуповац на конференцији за новинаре у Загребу.

Он је нагласио да је важно да јединице локалне самоуправе дјелују проактивно и према другим актерима и да се то "освијести као проблем, пошто у неким срединама током цијеле године не постоје апсолутно никакви садржаји ове врсте".

СДСС је данас одржао савјетовање чланова Предсједништва и носилаца извршних функција у локалној власти о стању политичког и страначког живота у срединама у којима СДСС има власт или партиципира у власти, те о образовном, културном и спортском животу на подручјима у којима живе припадници српске заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана