Пуповац: Помоћ дијелимо свима којима је потребна

Срна
Пуповац: Помоћ дијелимо свима којима је потребна

ЗАГРЕБ - Предсједник Српског народног вијећа (СНВ) Милорад Пуповац рекао је, коментаришући стање у землјотресом погођеном подручју Баније, да се помоћ дијели свима којим је потребна.

Он је навео да се шлепери са грађевинским материјалом, који су донирали људи из различитих дијелова Хрватске, налазе у Комуналцу и да су доступни свима, као и да ће гумене чизме када дођу бити подијелјене свима.

 “Исто тако, кад је посриједи наше донирање помоћи, донирамо је припадницима исламске вјере, Удружењу 'Мерхамет' смо за потребе обнове кухиње подијелили властита средства, ромској заједници за подручју Сиска и других мјеста, такође, солидарно пружамо социопсихолошку помоћ и достављамо храну и хигијенске потрепштине. То ћемо наставити и убудуће”, рекао је Пуповац, преноси “Н1”.

Пуповац је потврдио да ће подржати оснивање саборске комисије која би се бавила питањем обнове кућа након протеклог рата.

“Ми ћемо подржати да се то истражи јер знамо из ранијег искуства како се гради. Ја то знам из искуства властите породице, родитељске куће. Знамо гдје и како се то знало радити. Ни у овоме, као ни у чему другом, не смије бити генерализације, не смије бити приступа који ће имати карактер хајке, треба утврдити који су извођачи и подизвођачи. Знало се догодити да један извођач има неколико подизвођача и то је био огроман проблем који је нарушавао квалитет градње”, рекао је Пуповац.

Коментаришући изјаву чланице ХДЗ-а и потпредсједника Европске комисије Дубравке Шуице, која је на јучерашњем састанку Предсједништва те странке рекла да је, евидентно да медији покушавају да сруше ХДЗ, а да се то види и из тога што “Бановину зову Банијом”, Пуповац је рекао да је Шуица највећу штету направила себи и својој странци.

“Што се тиче мог осјећаја према томе, ја говорим језиком за који сматрам да је примјерен и добар, па тако и у овом случају. Ријеч Банија има дугу употребу у нашем језику, није никоме сметала, није је нико наметао”, рекао је Пуповац.

Пуповац је, између осталог, цитирао лингвисту Крешимира Сучевић-Међерала: “Слушајте људе који о томе могу нешто рећи, а које не мучи национализам”. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана